Trener lidera Prve lige FBiH: Desetak igrača je zaposleno, pa se ravnamo prema njima

Smajlović otvoreno o ambicijama, putovanju na susret školskim kombijem, te drugim zanimljivostima...

Trener lidera Prve lige FBiH: Desetak igrača je zaposleno, pa se ravnamo prema njima

S. Mlaćo

Orašje je sasvim iznenađujuće lider na tabeli Prve lige FBiH nakon šest odigranih kola. Popularni Labudove sa Save imaju pet pobjeda i jedan poraz, te im u leđa gledaju Velež, Olimpik, Zvijezda...

Dosta se mijenjao igrački kadar Orašja tokom ljeta, pa se očekivalo da će ovaj tim voditi bitku za opstanak. To se ipak bar za sada neće desiti, a sve zasluge pored igrača pripadaju i šefu struke Samiru Smajloviću koji je govorio za SportSport.ba.

"Zadovoljni smo otvaranjem sezone. Poraženi smo u prvom kolu od Zvijezde, loše smo otvorili sezonu i mnogi su nam predviđali borbu za opstanak, ali ja sam vjerovao u ove momke. Dosta je tu novih igrača, to nam je bio problem tokom priprema i na otvaranju sezone, međutim sve sada izgleda mnogo bolje. Puno je tu mladih igrača, ne ciljamo visoko, prije svega želimo da izborimo opstanak u ligi", kaže Smajlović za SportSport.ba.

Zanimljivo da su prije par kola nogomeaši i stručni štab Orašja na duel u Gračanici protiv Bratstva otputovalo kombijem.

"Dobio sam zadatak da troškove smanjimo na minimum. Agencija koja je zadužena za prevoz nije bila u mogućnosti da nam pošalje autobus taj dan, uzeli smo školski kombi, a Gračanica je sat vremena od nas. Na kraju smo dobili taj meč".

Priznaje da veliki broj igrača u njegovom timu pored nogometa ima i druge poslove.

"Ovo je poluamaterska liga. Imamo iste probleme kao i drugi klubovi. Sigurno deset igrača radi u nekim firmama, treninge podesimo njima, te mogu reći da im to za sada odgovara. Rezultati bar govore tako".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom kolu Labudovi sa Save će u goste Čapljini koja u posljednja dva kola zna samo za pobjede.

"Idemo iz utakmice u utakmicu. Sada nam slijedi Čapljina, vidimo da su u uzlaznoj putanji, a mi putujemo kompletni. Imali smo problema u toj zadnjoj liniji sada protiv Bosne, događaju nam se ponekad banalne stvari. Npr., jedan igrač se povrijedi sa traktorom i jedva izvuče 'živu glavu'", dodaje za kraj razgovora šefa struke HNK Orašje Samir Smajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi