Velež se lagano obračunao s Dizdarušom, Široki u Gabeli bolji od GOŠK-a

Prošli u osminu finala Kupa BiH

Velež se lagano obračunao s Dizdarušom, Široki u Gabeli bolji od GOŠK-a

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Veleža danas su u gostima pobijedili Dizdarušu sa 3:0 u meču šesnaestine finala Kupa BiH, a pobjedu je upisao i Široki Brijeg koji je kao gost bio bolji od GOŠK-a. 

Dizdaruša je veoma dobro otvorila utakmici u zaprijetila u 13. minuti kada je Sajtanović izašao sam ispred Bogdanovića, ali je šutirao pored gola Veleža i činilo se kao da se malo prepao ove prilike.

Velež je žestoko kaznio domaće za ovaj promašaj. Naime, Rođeni su poveli sa 1:0 u 18. minuti kada je Zvonić glavom pogodio nakon centaršuta Radovića.

Rođeni su diktirali tempo igre, a novi gol vidjeli smo u 34. minuti. U centru pažnje ponovo je bio Zvonić koji je nakon kornera Radovića odlično reagovao i poslao loptu u mrežu Dizdaruše za 0:2.

Samo dvije minute kasnije gosti su postigli i treći gol. Ovaj put u centru pažnje našao se Berin Čatić koji je pogodio za 0:3 i sve riješio u ovoj utakmici.

U drugom poluvremenu Velež je čuvao svoju prednost i čekao se samo kraj meča. Rođeni su slavili zasluženo s 3:0 i plasirali se u osminu finala Kupa BiH.

U osmini finala gledat ćemo i Široki Brijeg koji je u gostima pobijedio GOŠK sa 1:0. Široki je zaprijetio već u devetoj minuti preko Ikića, ali je Lukač uspio da zaustavi njegov udarac.

Gosti su u 17. minuti ponovo mogli do prednosti. Ponovo je pokušao Ikić, ali ovaj put prečka spašava domaće. Četiri minute kasnije GOŠK je imao odličnu priliku preko Asentića, no Miškić je bio siguran.

U 37. minuti ponovo velika šansa za domaće. Ovaj put zaprijetio je Savić, ali je Miškić fantastično odbranio njegov udarac.

Široki Brijeg je do prednosti došao na samom startu drugog dijela, a gol za 0:1 postigao je Branimir Cipetić.

GOŠK je nakon primljenog gola stvorio nekoliko odličnih šansi, ali jednostavno nisu uspjeli da dođu do gola. Široki je slavio na kraju sa 1:0 i plasirao se dalje.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup BiH, šesnaestina finala:

Dizdaruš - Velež 0:3
GOŠK - Široki Brijeg 0:1

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi