UEFA saopštila kazne za bh. predstavnike u Evropi, Velež najgore prošao

Još su kažnjeni Široki Brijeg i Borac

UEFA saopštila kazne za bh. predstavnike u Evropi, Velež najgore prošao

E. Čaušević

Bh. klubovi ponovo nisu uspjeli da izbore grupnu fazu u nekom od evropskih takmičenja.

Borac je ispao već u prvom pretkolu Lige prvaka, a put u Evropi završili su u drugom pretkolu Konferencijske lige. U prvom pretkolu konferencijske lige svoj nastup u Evropi završili su Sarajevo i Široki Brijeg.

Najbolji utisak u evropskim mečevima ostavio je mostarski Velež koji je nakon 33 godine nastupio u Evropi i uspio je da dođe do trećeg pretkola Konferencijske lige.

Nakon što su kvalifikacije završene stigle su i loše vijesti za većinu bh. predstavnika.

Naime, UEFA je saopštila kazne za Velež, Borac i Široki Brijeg zbog ponašanja navijača na utakmicama u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu.

Velež je prošao najgore što se tiče kazni za mečeve kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Oni su kažnjeni za domaće mečeve protiv AEK-a i Elfsborga koji su se igrali na Grbavici.

Rođeni su kažnjeni zbog pirotehnike kažnjen ukupno sa 4.500 eura, zbog ubacivanja predmeta u teren sa 3.250 eura, te zbog utrčavanja na teren sa 5.000 eura. Tako će Velež morati ukupno da plati 12.250 eura na račun UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Borca ovaj klub kažnjen je zbog pirotehnike i ubacivanja predmeta na teren na meču protiv Cluja i morat će platiti 11.750 eura.

I na kraju Široki Brijeg je kažmnjen sa 5.000 eura jer nisu ispoštovani UEFA kriteriji za borbu protiv koronavirusa na meču protiv Vllaznije na Pecari.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BBB25
Eto vam sad idioti,što se nazivate navijačima. 12000 eura za naše uslove nije mala para,a bačena je u vodu
15 2
Samoiskreno
Svi se okomili na RA ne bi li se Hasicu u pakaš uvukli..kako ste jadni i taj SDA Hasic kada ode RA će ostati uz Velež
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi