Nakon što je ostao bez Ikića, Široki Brijeg iz ekipe izbacio i ponajboljeg igrača!

U petak gostuju Sarajevu

Nakon što je ostao bez Ikića, Široki Brijeg iz ekipe izbacio i ponajboljeg igrača!

A. Čaušević

Široki Brijeg će otvoriti sedmo kolo Premijer lige. Ekipa iz Hercegovine će na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Široki je u prethodnom kolu izgubio od Veleža i iskupljenje za poraz tražit će na uvijek teškom gostovanju i to poprilično oslabljen.

Nakon što je potvrđeno da Ivana Ikića čekaju operacija i višemjesečna pauza zbog, danas je stigla vijest da u narednom periodu u timu neće biti i ponajboljeg igrača.

Naime, iz ekipe je odstranjen Alen Jurilj. Kako su naveli iz Širokog Brijega razlog zašto u timu neće biti brzonogog ofanzivca je nezadovoljstvo.

Trener Jure Ivanković je naglasio da je tim u dobrom raspoloženju dočekuje derbi, svjesna kako dosadašnje igre i rezultati nisu u skladu s njihovom kvalitetom i očekivanjima.

"Derbi na Koševu može biti prekretnica u našoj igri i rezultatima. Spremni smo i maksimalno fokusirani. Iako tradicija nije na našoj strani, a imajući na umu i određeni animozitet između dvaju klubova, mi ćemo se isključivo fokusirati na nogomet i ono što se događa na terenu, poručio je Ivanković.

Oglasi

Dodao je kako se i na Koševu može igrati jer i Sarajevo ima problema u igri.

"Znali smo protiv Sarajeva biti preplašeni, gledati na suce ili navijače. Ovaj put idemo igrati, idemo pod svaku cijenu postići gol i probati pobijediti. Vrlo važno je kako ćemo ući u utakmicu. Ako se budemo branili i igrali na nulu to će biti pokazatelj kako nismo spremni. Sarajevo nam mora biti što dalje od gola, dodao je.

Defanzivac Tomislav Čuljak smatra kako se momčad hrabrom igrom i bez velikog pritiska može nadati pozitivnom rezultatu.

"Momčad Sarajeva se dosta promijenila, kao i naša, i to je jedna nova utakmica za obje momčadi. Svi smo svjesni kako protiv Veleža nismo bili pravi i ovo je prilika oprati taj gorak okus", istaknuo je Čuljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Promijenili smo konture momčadi, ne napušta nas elan i nadam se kako ćemo opet ići prema vrhu. Imamo solidnu momčad, a stigli su nam i novi igrači. Slijedi nam stanka i imamo se priliku uigrati", dodao je.

Utakmica Sarajevo - Široki Brijeg počinje u 20 sati, za dijeljenje pravde zadužen je Sabrija Topalović iz Zenice.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

KviskoKvesic
To što ste izgubili od vehleža zna cijela bih da je to vračanje duga iz prošle sezone
4 14
TheSorrow
Ubice iz listice pravda stici ce !
11 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi