Klafurić: Pobijedili smo na Slogin način; Jagodić: Možda smo zagrizli preveliku jabuku

Press konferencija u Mostaru

Klafurić: Pobijedili smo na Slogin način; Jagodić: Možda smo zagrizli preveliku jabuku

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Nakon utakmice Veleža i Sloge u Mostaru održana je press konferencija na kojoj smo čuli komentare trenera oba tima, Deana Klafurića i Vlade Jagodića.

Velež je danas u okviru 28. kola WWin lige BiH rezultatom 1:0 savladao Slogu Meridian i učvrstio se na trećoj poziciji.

Jedini gol na utakmici vidjeli smo u 29. minuti. Guliashvili je izveo slobodan udarac, lopta je nekog zakačila u živom zidu, prevarila Šćekića i završila u mreži.

Domaći tako sigurno mogu da budu mnogo zadovoljniji dok je Sloga produžila agoniju i u nizu je od pet poraza u ligi bez postignutog pogotka.

Poslije utakmice na press konferenciji govorili su treneri obje ekipe. Prvi je riječ dobio trener Sloge, Vlado Jagodić.

"Vidjeli ste i sami, teren traži igru. Obje ekipe žele da igraju i mislim da je bila dobra utakmica. Ako ništa drugo, zaslužili smo bar da postignemo gol. Iz slobodnog udarca prelomljena utakmica. Znali smo kako Velež igra na domaćem terenu. Nesmotreno, prekršaj u zoni šuta gdje oni to riješe na svoj način. Došli smo da odigramo kvalitetno, suprotstavimo se otvorenom igrom.

Oglasi

Naš sistem igre to zahtjeva tako i djeluje da mi igramo defanzivno, no mi imamo naše sisteme izlaska. Nismo imali nažalost u prvom poluvremenu. Meni je najveći problem potrošnja. Mnogo utakmica u kratkom periodu. I ova utakmica traži svježine. Pokušali smo na protivničkoj desnoj strani s brzim igračima, ali nismo bili dostojni da to uradimo kako treba i vjerovatno poentirali. Kad na poluvrijeme protivnik ode s prednošću od 1:0 to je druga priča. Velež je preuzeo ono što smo mi htjeli da uradimo, izmjenama smo dobili ono što smo možda htjeli da uradimo. Ovdje je uvijek lijepo doći, nažalost ovdje mi donosimo nevrijeme kad dođemo. Nismo namjerno, vjerujte.

Nama je svaka 2-3 dana sjedi u autobus, putuj i igraj. Jedva čekam jednu sedmicu, poslije utakmice sa Zvijezdom 09... To je ekipa koja igra rasterećeno, a mi smo preumorni. I onda napokon imam jednu sedmicu do dolaska Sarajeva u Modriču. Tu ćemo morati biti mnogo bolji, mnogo efikasniji, ako želimo da se zadržimo u gornjem dijelu tabele. Mi nismo ekipa spremna da može da igra svaka tri dana. Biti u vrhu Premijer lige s ovakvim igračkim kadrom koji je na 18-20 igrača je malo. Mi u klubu smo htjeli da vidimo koliko ovi igrači mogu. Borimo se. Mene mnogo razočarava to da nismo u ovoliko utakmica uspjeli postići gol. Nema realizacije i zato jesmo tu gdje jesmo trenutno, ali treba biti zadovoljan.

Imat ćemo i mi dosta dobar teren i uslove. Htjeli smo igrati na tri fronta. Da trajemo u Kupovima. Rekao sam to prije odlaska u Antaliju sinoć. Naravno da to malo se pojavi, ja sam svjestan i lige, težine, s kim igramo, ko su nam protivnici, a naravno i naših mana i vrlina. Trajali smo mnogo zaista. Nama je cilj da osvojimo Kup Dr. Milan Jelić. Bilo bi dobro da se zadržimo među šest ekipa. Nismo još otpisani za 4. mjesto. Ne treba mnogo dizati ljestvicu, ne može se na silu nešto uraditi. Možda smo zagrizli jabuku veliku pa je ne možemo sažvakati, ali ćemo to od ljeta učiniti", istakao je Vlado Jagodić, trener tima iz Doboja. 

Dean Klafurić: Pobijedili smo na Slogin način

Poslije Vlade Jagodića riječ na pressici je dobio i Dean Klafurić, trener domaće ekipe. Nije zadovoljan igrom, koliko pobjedom i karakterom svoje ekipe.

"Utakmica koja je bila jako teška za nas. Nismo danas igrali dobro. Najvažnije je bilo pobijediti i mi smo u tome uspjeli. Vratile su nam se neke utakmice gdje nismo dolazili do pobjede, tako se i nama sada vratilo. Važna pobjeda za nas. To je jako bitno, znači da imamo snažan karakter. Prvo poluvrijeme pogotovo nismo bili dobri, Sloga je ušla rasterećeno u teškoj fazi umora gdje su bila veoma mala očekivanja na njima.

Oglasi

I oni su svjesni svoje situacije u kojoj su se našli. Sve ekipe koje dolaze na naš teren iskoriste fantastičan teren, ambijent. U Mostaru protivnici igraju bolji fudbal. Uspjeli smo rutinski utakmicu privesti kraju i doći do važne pobjede za nas. Njihovi igrači su mogli pokazati svoje vrline, tako je za nas bilo suprotno jer je za nas ova pobjeda puno značila. Teško je odigrati takvu utakmicu pod pritiskom jer znaš da je ulog jako velik."

Gledamo samo sebe, to nam je najvažnije. Korak po korak, dan po dan, trening po trening, utakmicu po utakmicu. Protivnici igraju svoje utakmice, a mi imamo još pet utakmica do kraja i sada smo fokusirani na Sarajevo.

Apsolutno smo pokazali snažan karakter. Isto tako je fudbal toliko bogat, specifičan, pun paradoksa, zato i jeste toliko zanimljiv i najpraženiji i, za mene, najljepši sport na svijetu. Uvijek sve dođe na svoj. Mi smo danas pobijedili na Slogin način, Sloga je puno utakmica ovako pobijedila pogotovo na domaćem terenu. Mi smo danas tako došli do pobjede i sretan sam zbog toga jer su igrači pokazali pobjednički mentalitet.

Ante Oreč? On je izvrnuo zglob. Sad šepa, otok je, sutra nakon pregleda ćemo znati o kakvom je vrsti povrede riječ", poentirao je Klafurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež ostaje treći nakon ove utakmice s 49 bodova, sedam više uz meč više od Sarajeva koje je četvrto. Sloga je šesta s 38 bodova.

Naredno kolo Veležu donosi gostovanje upravo kod Sarajeva, dok će Sloga biti domaćin Zvijezdi 09 i tu će tražiti prekid serije od čak pet poraza.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Jabuku ili Jagodu?
2 0
CRVENIDJAVOLI1922
Bravo Klafuriću. Samo se nadam da nije ništa ozbiljmo sa Orečom i Pršešom i da će biti spremni za Koševo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi