Velež stizao 0:2 na Pecari i pokazao da se može i protiv tradicije

Veliki bod Rođenih

Velež stizao 0:2 na Pecari i pokazao da se može i protiv tradicije

E. Škorić

U drugoj i ujedno posljednoj utakmici današnjeg programa 3. kola Premijer lige BiH na Pecari su se sastali Široki Brijeg i Velež (2:2).

Širokobriježani su prvenstvo otvorili s dvije pobjede i večeras su također imali isti plan, ali nešto se pitao i Velež, koji je igrao protiv neugodne tradicije i protiv izuzetno kvalitetnog domaćina. Na kraju - podjela bodova.

Dobar početak meča, nekoliko pokušaja s obje strane, da bi u 25. minuti Široki Brijeg došao do pogotka. Pervan upisuje novu asistenciju ove sezone, a Alen Jurilj nastavlja golgetersku seriju.

U 31. minuti Široki je bio blizu gola, pošto je Stanić probio po boku, Pervan pucao, ali lopta pogađa u leđa Ferreyru i Velež se spašava. Mogao je Angelov da zaledi goste u dva navrata - na početku meča i u 37. minuti, ali nije uspio.

No zato jeste Pervan u 43. minuti. Doduše, pogodak je zvanično prepisan kao autogol Zvonića, a Pervanu koji je šutirao na kraju četvrta asistencija ove sezone.

Finiš prvog dijela bio je važan trenutak za Rođene. Vehabović sjajno za Ćosića, koji zabija za 2:1 i na neki način u idealnom trenutku Mostarci se vraćaju, a u nastavku dolaze i do izjednačenja.

Prvo je rezervista Toni Jović već u prvom napadu mogao da povisi na 3:1, ali pogađa samo vanjski dio mreže, a u 66. minuti Brandaa ruši neoprezni Cipetić, pa Mostarci dobijaju mogućnost da se vrate. Rezervista Fejsal Mulić je siguran i sa drugim golom ove sezone donosi bod Veležu.

U preostalom dijelu meča Široki je napadao, osjetio da je bliže pobjedi od svog rivala, ali je ostalo 2:2. Imao je i Velež prilike, također nije odustajao od cijelog plijena, no možda je ipak remi najrealniji ishod ovog duela.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je nakon dugo vremena srušio tradiciju i prvi put od sezone 2006/07 ostao neporažen na Pecari. Tada je bilo 0:0, danas 2:2. Od 6. oktobra 2012. godine Velež nije uspio postići gol na Pecari, ali večeras se mnogo toga promijenilo. 

Već za vikend Velež dočekuje Krupu, dok će Široki Brijeg gostovati Radniku u Bijeljini.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Nije Široki slab koliko je Velež ojačao, kao nekada. Čestitke i do Evrope ako Bog da!
35 3
VELEZ
bod ko kuca
25 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti