Nova pobjeda Veleža u Antaliji, pala deveta ekipa Ukrajine

Veres Rivne položio koplja

Nova pobjeda Veleža u Antaliji, pala deveta ekipa Ukrajine

Eldar Ganibegović

Mostarski Velež ostvario je još jednu pobjedu na pripremama u Antaliji.

Nakon 3:2 pobjede nad kazahstanskim Akzhayikom, istim rezultatom savladana je 9. ekipa ukrajinskog prvenstva, Veres Rivne.

Velež je sjajno otvorio utakmicu. Brandao je već u 7. minuti propustio veliku priliku kada je malo zakasnio na jedan prizeman centaršut.

Ipak, u 16. minuti Nermin Haskić nakon asistencije Ćosića rutinski trese mrežu Veresa za 1:0.

Nisu se Ukrajinci ni oporavili od tog šoka, a Vehabović izbija sam pred gol Veresa i lagano ga prebacuje za 2:0.

Oglasi

Do kraja prvog dijela igre vidjeli smo nekoliko bezopasnih pokušaja Ukrajinaca iz slobodnih udaraca, ali i grube igre od strane ukrajinske ekipe.

Drugo poluvrijeme kao iz bajke za Veres. U 51. minuti dosuđen je penal koji realizuju za 2:1, da bi samo tri minute kasnije postigli sjajan gol za 2:2.

Ipak, Velež se nije tako lako predavao. Već u 63. minuti rezervista  Dženan Zajmović postiže novi gol za Velež za, ispostavit će se, konačnih 3:2.

Prijateljska utakmica:

Velež - Veres 3:2 

FK Velež: Jovičić, Radović, Zeljković, Isić, Ćosić, Hasanović, Pršeš, De Souza, Vehabović, Salčin, Haskić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
Trebali bi pokrenuti jednu finu medijsku kampanju svi mediji i podrzati nase klubove a ne da ih svi kritikujemo samo. Sad su zasluzili da ih se pohvali jer su nasi tradicionalni klubovi Sarajevo, Borac i Velez ostvarili pobjede u Antaliji protiv klubova iz boljih i placenijih liga. Bravo treneri, bravo igraci i bravo svima sto rade u sportu i za sport. Savez podrzi ovo i poguraj infrastrukturalno.
17 1
ANATOMIJA
Ma NAJJAČI SMOO NA SVIJETU !!! MUSVDG
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi