U Mostaru počinje Premijer liga BiH, ali već na startu tri odgođene utakmice
Koliko su naši klubovi fizički spremni dovoljno govori činjenica da su već u prvom kolu odgođene tri utakmice zbog obaveza u Evropi.

Sezonu otvaraju Velež i Zvijezda

U Mostaru počinje Premijer liga BiH, ali već na startu tri odgođene utakmice

Eldar Ganibegović

Danas počinje nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine. Iako su prema rasporedu trebale biti odigrane tri utakmice, gledat ćemo samo jednu.

Vrlo brzo nakon kraja prošle, počinje nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine koju će večeras utakmicom u Mostaru otvoriti Velež i Zvijezda 09 od 20:30 sati.

Pravdu u Mostaru dijeliti će Irfan Peljto iz Sarajeva sa pomoćnicima Enesom Đozićem iz Sarajeva i Nebojšom Žugićem iz Banja Luke. Četvrti sudija je Luka Bilbija iz Prijedora. Meč će biti u direktnom prenosu na Arena TV.

Trebale su se danas po rasporedu igrati i mečevi Široki Brijeg - Borac i Zrinjski - Posušje, no zbog obaveza Borca i Zrinjskog u Evropi su prolongirane.

Sutra je iz istih razloga odgođena utakmica Željezničara i Igmana, a kako sada stvari stoje biti će igrane dvije utakmice.

Oglasi

Prvo će se od 17 sati u Gabeli sastati još jedan povratnik u ligu, GOŠK, te Tuzla City i utakmice neće biti u TV prijenosu.

Na centru će biti Dražen Marić iz Bijeljine. Pomoćnici su u Josip Čolić iz Kupresa i Marijan Ćosić iz Širokog Brijega. Četvrti sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Od 20:30 sati na Koševu isti dan igraju Sarajevo i Sloga. Glavni sudija je Musa Mateo iz Čitluka, a pomoćnici su mu Aleksandar Smiljanić iz Laktaša i Tarik Mulasmajić iz Tešnja. Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba ipak istaći da je utakmica Sarajeva i Sloge trenutno pod znakom pitanja zbog tragedije u dobojskom klubu. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Evo rijeka i hajduk ce igrati,nema odgode...Od iduce sezone treba ukinuti ovu lakrdiju,djesi posao u evropu ako ne mozes igrati na 2 fronta?! Forza Velez
0 2
Skender
ne treba ni jednu utakmicu otkazati. I veliki evropski klubovi igraju po 2 utakmice hefticno pa n eotkazuju. A sjetimo se prije mekoliko godina kada je jedino Sarajevo igralo u Evropi nijedan nas klub nije htio otkazati i pomjeriti datum igranja (Velez je najbolji primjer hinjskih postupaka) kako bi otkinuli bodovo od umornog tima.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi