Snovi Veleža srušeni u 86. minuti - Budućnost nakon preokreta "gurnula" Mostarce među nenosioce!

Nakon preokreta Budućnost ostvarila pobjedu

Snovi Veleža srušeni u 86. minuti - Budućnost nakon preokreta "gurnula" Mostarce među nenosioce!

Esmer Oštraković

Večeras je završena fudbalska sezona u regiji i to utakmicom između Jezera i Budućnosti koja je odigrana u okviru finala Kupa Crne Gore. Pobjedu je ostvarila ekipa Budućnosti sa 2:1.

Veliki značaj imala je ova utakmica za obje ekipe jer je bilo jasno da pobjednik Kupa ide u kvalifikacije za Konferencijsku ligu naredne sezone.

Prvak Crne Gore je ekipa Dečića koja ide u prvo pretkolo Lge prvaka, a Mornar iz Bara kao viceprvak ide u prvo pretkolo Konferencijske lige.

Tako je treći predstavnik Crne Gore u Evropi koji će igrati u prvom pretkolu Konferencijske lige ekipa Budućnosti iz Podgorice.

Pratila se ova utakmica i u Bosni i Hercegovini, a posebno u Mostaru jer je od velike važnosti bila i za FK Velež.

Oglasi

Naime, sada je poznata sudbina Veleža pred žrijeb Konferencijske lige koji će biti održan 18. juna u Nyonu. Nakon što je Budućnost osvojila Kup Crne Gore to znači da Velež neće biti nosioc u žrijebu.

Kada je riječ o samoj utakmici naravno ekipa Budućnosti bila je favorit, ali nisu stvari dobro počele za njih.

Naime, igrala se treća minuta utakmice kada Redžepagić postiže gol i dovodi ekipu Jezera u vodstvo od 1:0.

Ovaj rezultat na semaforu je stajao sve do 51. minute kada je Vukotić postigao gol i vratio stvari na početak.

Do potpunog preokreta i pobjede od 2:1, a samim tim i do osvajanja Kupa Crne Gore Budućnost je stigla golom u 85. minuti, a strijelac je bio Despotović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je naravno uslijedilo veliko slavlje igrača Budućnosti nakon osvojenog trofeja i izborene Evrope.

Budućnost je tako večeras osvojila svoj peti trofej u Kupu Crne Gore, a Jezero nije iskoristilo priliku da dođe do prvog trofeja u ovom takmičenju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Kakve veze jesi li nosioc ili nisi u prvom pretkolu,imamo kvalitetu da dobijemo i nosioce i nenosioce kakvi snovi hahahaha,sve tarabe ekipe.Klaf ce ovo prepišati
3 0
Neretva76
Poserem ti se na diplomu novinaru,i tebi i onome ko to je dao!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi