Velika promjena čeka legendu Premijer lige: U nedjelju na terenu, od ponedjeljka u uredu

Preko noći okačio kopačke o klin

Velika promjena čeka legendu Premijer lige: U nedjelju na terenu, od ponedjeljka u uredu

A. Čaušević

Preko noći je završena bogata fudbalska karijera koja je trajala duže od dvije decenije. 

Kopčake o klin je okačio jedan od najboljih fudbalera koji su igrala u Premijer ligi. U 40. godini se od fudbala oprostio Velibor Đurić.

Đurić je dvostruki šampion BiH. Oba trofeja je osvojio u dresu Zrinjskog, a posljednjih nekoliko sezona nosio je dres Radnika.

Ovaj 39-godišnji veznjak je u nedjelju igrao protiv Širokog Brijega, bio je kapiten Bijeljinaca, a od danas ga čeka nova uloga.

Naime, kao što smo već ranije najavili Đurić je imenovan za novog trenera Radnika nakon odlaska Vlade Jagodića.

Sigurno je da Đurića čeka jedno potpuno novo iskustvo, pa će biti zanimljivo pratiti kako će se snaći u novoj ulozi. Možda još uvijek nije ni svjestan šta ga čeka, ali sigurno je da će nastojati da se adaptira na novi posao.

Debi će imati već u srijedu i to protiv kluba protiv kojeg se oprostio od fudbala pošto će Radnik na svom stadionu u osmini finala Kupa BiH biti domaćin Širokom Brijegu.

Đurić je u Premijer ligi BiH odigrao oko 300 utakmica. Osim u Radniku ostavio je i nezbrisiv trag u Zrinjskom.

U najjačem rangu bh. fudbala još je nastupao za Olimpik i Vitez. I ove sezone je bio poprilično standardan, upisao je 12 nastupa te ostvario dvije asistencije. Nosio je i kapitensku traku Radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi