Tim Velibora Pudara namučio Slobodu, a onda veliki preokret Tuzlaka
Sa prijateljskog meča FOTO: FK Sloboda

Prijateljski meč

Tim Velibora Pudara namučio Slobodu, a onda veliki preokret Tuzlaka

S. Mlaćo

Nogometaši Slobode na pripremama u Međugorju ostvarili su pobjedu protiv HNK Kruševo, člana Druge lige Jug, trećeplasirane momčadi u tom rangu takmičenja.

Kruševo sa klupe predvodi nekada sjajni golman Velibor Pudar, otac naše najbolje plivačice Lane Pudar, a zanimljivo da je niželigaš imao vodstvo 2:0.

Sloboda se u nastavku ipak probudila te iskoristila brojne izmjene kod domaćih i slavila 3:2.

Kruševo je dakle vodilo 2:0, a onda se budi Sloboda. Iskusni Nikola Komazec je pogodio za 2:1, a potom još jedan novajlija Obren Cvijanović pogađa za 2:2.

Pobjednik je odlučen sa 11 metara s obzirom da je najstrožiju kaznu za Slobodu iskoristio Muharem Čivić.

Sloboda je tako slavila 3:2 i nastavlja pripreme za drugi dio sezone.

Oglasi

Uoči samog meča, iz FK Sloboda uručili su Veliboru Pudar poklon namijenjen za njegovu kćerku Lanu.

"FK Sloboda Tuzla prije samog početka prijateljskog susreta pripremio je simboličan poklon za Lanu Pudar koji je uručen njezinom ocu, naveli su iz FK Sloboda.

Pred put u Međugorje potpisao i golman Erić

"Tokom priprema za nastavak sezone stručni štab FK Sloboda Tuzla istakao je potrebu za angažmanom još jednog golmana koji bi nadomjestio odlazak mladog Dalipagića, a potpisivanjem ugovora sa iskusnim Erićem uprava kluba pokazala je maksimalnu ozbiljnost, te je sigurno da će uz Muminovića, iskusni Erić doprinijeti u ostvarenju konačnog cilja u sezoni 2023/24", između ostaloga su napisali Tuzlaci.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Erić je već u dva navrata nosio dres kluba iz Tuzle i to u periodu od 2016. do 2018. godine, te od 2021. do 2023. godine.

Erić je posljednji angažman imao u FK Loznica, a pored Slobode ranije je nastupao za Zvijezdu 09, FK Željezničar i Drinu Zvornik.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti