Velić iz Premijer lige BiH u Južnu Afriku?

Golman Mladosti pred transferom

Velić iz Premijer lige BiH u Južnu Afriku?

S. Mlaćo

Emil Velić bi u ljetnom prelaznom roku mogao napustiti bh. premijerligaša Mladost Doboj Kakanj. Naime, Velić je istekao ugovor sa Dobojlijama, a povezuje se i sa FK Sarajevo.

Ovaj 23-godišnji čuvar mreže našao se na meti Cape Towna iz Južne Afrike koji je ozbiljno zainteresiran za njegove usluge.

Sa ovim klubom najprije se povezivao golman Oralndo Piratesa Brigton Mhlongoo, ali od tog transfera neće biti ništa.

Metu Cape Towna je preporučio nekadašnji napadač Ajaxa, Celte Vigo, Porta, Blackburna Benny McCharthy koji poznaje kvalitete 23-godišnjeg čuvara mreže.

"Imamo neke opcije, gledamo igrače u inostranstvu. McCharthy je preporučio Velića, radio je sa njim u Belgiji, ali još uvijek nismo donijeli odluku", saopštili su iz ovog kluba.

Velić je rođen u Sloveniji, a prije Mladosti nosio je dres juniora Domžala, te belgijskog Sint-Truidena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi