Veličanstveni Aguero potopio Borussiju

Hat-trick Argentinca

Veličanstveni Aguero potopio Borussiju

Edmir Škorić

Manchester City je s lakoćom savladao Borussiju Moenchengladbach u meču prvog kola grupe C Lige prvaka.

Ovaj meč trebao je da se igra sinoć, no zbog nevremena i jake kiše pomjeren je za večeras, a na Etihadu je domaćin slavio sigurnu i uvjerljivu pobjedu.

Građani su od početka nametnuli svoj ritam igre, a tim Pepa Guardiole je poveo već u devetoj minuti. 

Nakon ubačaja Kolarova, Sergio Aguero postiže prvi gol na večerašnjem meču. Šanse Cityja su se redale, da bi u 27. minuti Aguero postigao drugi gol s bijele tačke.

Potom su gosti iz Moenchegladbacha uspjeli malo da uspostave terensku ravnotežu, no Aguero je u 77. minuti treći golom otklonio sve dileme oko pobjednika.  Iheanacho je zamijenio Aguera i u 90. minuti postavio je konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sinoć je u prvom kolu ove grupe Barca sa 6:0 demolirala Celtic.

Grupa C, 1. kolo:
City - Borussia M. 4:0 (Aguero 9, 28 - penal, 77, Iheanacho 90)


Manchester City vs Borussia Monchengladbach 4-0... by allsportusa
Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi