Veličanstveni dvojac ima još dosta izazova
Foto: EPA

Messi i Ronaldo jesu najbolji, ali rekorde drže drugi

Veličanstveni dvojac ima još dosta izazova

M. Šljivak

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo trenutno su bez ikakve dileme najbolji igrači svijeta.

Mnoge rekorde je srušio ovaj dvojac, ali još uvijek ima mnogo njih koji su za sada nedostižni čak i za njih.

Tako su daleko ispred njih Alfredo Di Stefano i Ferenc Puškaš po broju pogodaka u finalima evropskih takmičenja. Legende svjetskog fudbala su postigle po sedam pogodaka, dok su Ronaldo i Messi postigli po dva.

Messi vjerovatno nikad neće igrati s tri različita tima u finalima Lige prvaka kao što je to učinio Clarence Seedorf, a Zlatan Ibrahimović je ispred njih po broju timova za koje je postigao gol u Ligi prvaka (6).

Još uvijek nisu blizu najbržeg gola u Ligi prvaka (Roy Makaay 10.2 sekunde), nisu vlasnici najbržeg hat-tricka (Bafetimbi Gomis), a još uvijek čekaju pogotke u 16 sezona Lige prvaka, što je rekord kojeg drži legendarni Ryan Giggs.

Francesco Totti drži rekord kao najstariji strijelac, legenda Reala Raul Gonzales je postizao pogotke u 14 uzastopnih sezone Lige prvaka, dok Radamel Falcao drži rekord kao najbolji strijelac jedne sezone u evropskim takmičenjima (18 pogodaka).

Gerd Muller drži najbolji prosjek pogodaka, pa je izvjesno da će fantastični dvojac Barcelone i Reala morati još mnogo da se potrudi kako bi dostigli neke od rekorda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Neke će sigurno i oboriti, jer je još dosta vremena pred njima u evropskim takmičenjima, ali većina je dosta daleko usprkos njihovom velikom majstorstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.