Veličanstveno: Kroos puca, lopta je u zraku, svi gledaju...

Fotografija dana

Veličanstveno: Kroos puca, lopta je u zraku, svi gledaju...

Edmir Škorić

Njemačka je u sjajnom meču u Sočiju s 2:1 pobijedila Švedsku, pa je ostala u igri za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Nijemci su gubili 1:0 na poluvremenu, ali su uspjeli u nastavku doći do preokreta. Iako je na samom startu drugog dijela Reus pogodio za 1:1, Njemačka je tek u 95. došla do pobjede.

Toni Kroos je izveo slobodni udarac skroz iskosa s lijeve strane, ali je lukavo lobovao golmana Švedske i loptu smjestio u mrežu za veliko slavlje Elfa.

I u tom trenutku, dok lopta ide prema golu, svi stoje, gledaju i čekaju. Svakako fotografija dana i trenutak koji će Nijemci da pamte.

U posljednjem kolu Njemačka igra protiv Južne Koreje, a Švedska protiv Meksika. Trenutno Meksiko ima šest, Njemačka i Švedska po tri boda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi