Slavni Makedonac ponizio Slovence: Samo je Iličić igrač i niko više
(Foto: EPA)

Pandev sasvim iskren

Slavni Makedonac ponizio Slovence: Samo je Iličić igrač i niko više

M. Šljivak

Sjeverna Makedonija jučer je pobijedila Sloveniju sa 2:1 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Tako su Makedonci zatvorili vrata Eura Slovencima, a slavni makedonski fudbaler Goran Pandev bio je jasan kako Slovenija osim Josipa Iličića nema igrača.

"Slovenija ima Josipa Iličića i to je sve. Ostatak ekipe nije ni blizu igračima koji mogu igrati na Evropskom prvenstvu. Rekao sam i prije meča da Slovenija nije ništa posebno", istakao je Pandev i nastavio je:

"Dobro, imaju Oblaka na golu, ali o njemu ne treba ni pričati. Kad je golman odveo negdje neku ekipu? Navijat ću za Sloveniju protiv Austrije, ali bojim se da u tom meču neće ništa napraviti", istakao je Pandev.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Obje selekcije još uvijek se nadaju plasmanu na Euro. Skupili su po 11 bodova u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, a predstoje im još tri utakmice do kraja.

Makedonci za dva dana gostiju u Poljskoj, dok Slovenije igra protiv Austrije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi