Velika pobjeda Sj. Makedonije protiv Slovenije, preokret Holandije u samom finišu

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Velika pobjeda Sj. Makedonije protiv Slovenije, preokret Holandije u samom finišu

Večeras su odigrane sve u takmice 7. kola Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u ovoj grupi je i dalje sve ostalo otvoreno.

Poljska je na krilima nemilosrdnog Roberta Lewandowskog slavila pobjedu rezultatom 0:3 na gostovanju kod Latvije.

Nezaustavljivi golgeter je upisao hat-trick i tako svoju reprezentaciju ostavio na prvom mjestu u Grupi G. Poljska sada ima 16 bodova.

Reprezentacija Austrije je došla do druge pozicije pošto je na stadionu Ernst Happel nakon preokreta savladala Izrael rezultatom 3:1.

Poveo je Izrael u 34. minuti sjajnim golom Zahavija na asistenciju Dabbura, ali su Austrijanci do odlaska na odmor uspjeli izjednačiti. Igrala se 41. minuta kada je Valentino Lazaro pogodio za 1:1.

Gol za preokret Austrije postigao je Hinteregger u 56. minuti susreta, dok je pobjedu svoje selekcije potvrdio Sabitzer u 88. minuti. Austrija je sa nova tri boda došla du ukupno 13.

Veliku pobjedu je večeras upisala i reprezentacija Sjeverne Makedonije koja je na svom terenu sa 2:1 savladala Sloveniju.

Makedonci su pružili odličnu partiju, a do pobjede su došli zahvaljujući golovima mladog Elmasa koji je pogađao u 50. i 68. minuti. Slovenija je tek u samom finišu utakmice uspjela doći do počasnog gola - precizan sa bijele tačke u 95. minuti je bio Iličić.

Reprezentacija Sj. Makedonije je sada na trećoj poziciji u Grupi G sa 11 bodova, a 11 bodova ima i Slovenija koja je sada četvrta.

Večeras je odigran i jedan meč sedmog kola Grupe C. Holandija je ugostila Sjevernu Irsku i nekako slavila pobjedu od 2:1 - nakon preokreta.

Holandija je imala posjed lopte od samog početka, pokušavala je stići do gola, ali nije mogla probiti odbranu Sj. Irske. A onda u 75. minuti gosti šokiraju domaću publiku u Rotterdamu. Dallas je ubacio, a Magennis pogodio za 0:1.

Međutim, Holandija samo pet minuta kasnije konačno dolazi do gola i to preko Depayja.

Nisu se Holanđani htjeli pomiriti sa samo bodom iz duela sa upornom Sj. Irskom.

Igrala se prva minuta sudijske nadoknade kada je Luuk de Jong uspio nekako ugurati (i sretno i spretno) loptu u mrežu gola gostujuće selekcije za preokret Holandije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kraju je Holandija stigla i do trećeg gola. Frenkie de Jong je odlično asistirao, a gol za konačnih 3:1 postigao Depay.

Holandija je sa ovom pobjedom došla do prvog mjesta u grupi sa 12 bodova. Isti broj bodova ima i drugoplasirana Njemačka, ali i Sj. Irska koja je ostala na trećoj poziciji. Ipak, Holandija i Njemačka imaju i utakmicu manje u odnosu na Sj. Irsku.

Top Komentari

Maximilian
Ako me sjećanje dobro služi Slovenci još nikada od samostalnosti nisu pobijedili neku reprezentaciju sa prostora bivše države.
0 0
Arnel925
Jasmine napisi se qarine. Eto ti Slovenije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi