Velika Britanija na krilama Luol Denga
Luol Deng

I Britanci krenuli pobjedom

Velika Britanija na krilama Luol Denga

M. Maksimović

Nakon Makedonije i Velika Britanija je pobjedom otvorila kvalifikacije za Eurobasket. Luol Deng je još jednom potvrdio koliko znači ovoj selekciji, postigao je 32 poena, a Mađarska je savladana 82:91.

Velika Britanija je ostvarila očekivani trijumf iako je baš kao i Makedonija tek u inišu slomila domaćina, Mađarsku. U samoj završnici prvog poluvremena, Velika Britanija je stvorila 12 poena prednosti, pa je izgledalo kako će Mađarska vrlo brzo položiti oružije, ali su domaćini treću dionicu dobili 14 razlike za +2 prije posljednje dionice.
Mensah-Bonsu je minutu i pol prije kraja poentirao za 77:82, a onda je Sullivan pogodio za dva 47 sekundi prije kraja. U preostalom vremenu Britanci su ubacili šest slobodnih bacanja za konačnih 82:91. po pojedinačnom učinku, Luol Deng je sa 32 poena usamljen, dok je Reinking ubacio 16 poena, po 14 su na svoj konto dodali Clark i Mensah - Bonsu. U domaćoj selekciji prvo ime je bio Hanga sa 20 poena, Vojvoda je dodao 18.

Mađarska - Velika Britanija 82:91
(29:27, 13:27, 27:13, 13:24)
Szolnok.Gledalaca:2200
Sudije:Grzegorz Ziemblicki(Pol), Marius Ciulin(Rum), Carmelo Lo Guzzo (Ita)
Mađarska: Lorant 15, Horvath 12, Vojvoda 18, Wittman 7, Hanga 20, Molnar 5,
G.Toth 5, A.Toth, Szabo,  Soos, Csorvasi, Keller.
Velika Britanija: Achara,Adegboye 6, Mensah - Bonsu 14, Sulivan 7, Deng 32, Boateng,
Amaning, Reinking 16, Clark 14, Boyd, Robinson, Bailey.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.