Velika drama u Azerbejdžanu, sreća, ali i znanje uz Ferrari!

Odlične kvalifikacije

Velika drama u Azerbejdžanu, sreća, ali i znanje uz Ferrari!

A. Čaušević

Veoma dramatične i uzbudljive kvalifikacije vođene su na ulicama Bakuua za Veliku nagradu Azerbejdžana. 

Pol poziciju, drugu u nizu osvojio je Ferrarijev Charles Leclerc, a interesantno da su kvalifikacije okončano identično kao i one u Monte Carlu - crvenom zastavicom.

U posljednjem krugu Yuku Tsunoda se zabio u zaštitni zid, a svoj bolid je oštetio i Carlos Sainz i to s namjerom da izbjegne Japanca u bolidu Alpha Taurija.

Inače, kvalifikacije su prekinute već u prvoj sesiji nakon što Lance Stroll zakačio zid pa je uslijedila desetominutna pauza.

Na kraju je Leclerc stigao do druge uzastopne pole-pozicije, a za neku vrstu iznenađenja pobrinuo se Lewis Hamilton koji je završio na drugoj poziciji.

Red Bullu puno više odgovara staza u Bakuu neko Mercedesu, ali Max Verstappen nije uspio osigurati bolju poziciju od najvećeg konkurenta pa će krenuti treći.

Odličan je bio i Pierre Gasly koji će krenuti četvrti u top 10 još su završili Carlos Sainz, Lando Norris, Sergio Perez, Tsunoda, Fernando Alonso i Valtteri Bottas.

Top Komentari

JuventinoBK
Idemoooo forza Ferrari
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi