Velika drama u HNL-u: Lokomotiva u zadnjim minutama izborila Ligu prvaka!

Slavili u direktnom okršaju protiv Osijeka

Velika drama u HNL-u: Lokomotiva u zadnjim minutama izborila Ligu prvaka!

E. Škorić

Odigrane su i posljednje utakmice posljednjeg 36. kola Hrvatske nogometne lige.

Sve je bilo riješeno još ranije, no ostala je jedino dilema ko će uz prvaka Dinamo igrati Ligu prvaka. U igri su bili Osijek, Rijeka i Lokomotiva.

Osijek je igrao direktan meč na svom terenu protiv Lokomotive i pobjedom bi osigurao drugo mjesto. S druge strane, s obzirom da je bila ispred Rijeke, Lokomotiva je također imala priliku da pobjedom bude u Ligi prvaka.

Rijeka se pak nadala remiju i pobjedi nad Istrom kod kuće. I dok su Riječani svoj dio posla obavili, pa slavili s 4:2, a Čolak postigao hat-trick, "izdali" su ih Osijek i Lokomotiva, zapravo gosti iz Zagreba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Osijeku je Lokomotiva slavila s 2:1 i završila druga sa 65 bodova. Jakić je u 54. minuti donio gostima vodstvo, ali je Marić već u 58. izjednačio na 1:1. Lončar je u 88. minuti nesretno postigao autogol i Lokomotivi donio veliko slavlje i historijski plasman u Ligu prvaka.

Tako će prvi put Zagreb imati dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Top Komentari

Realist
Maminjo kralju imas dva kluba u ligi prvaka
12 1
Ivica_Osim8
a Željini omladinci izbaciše njihove prije par godina, to znaci da kod nas ne znaju talentovanim igračima iskoristiti potencijale
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi