Velika drama u Nikoziji, APOEL na penale izbacio Zrinjski

Šteta

Velika drama u Nikoziji, APOEL na penale izbacio Zrinjski

E. Škorić

Zrinjski je večeras na Kipru odigrao sjajan meč protiv APOEL-a u trećem pretkolu Evropske lige. Nakon 120 minuta igre bilo je 2:2, pa su penali odlučili o putniku u play-off. Nažalost, dalje prolazi APOEL. 

Plemići su kao veliki autsajderi stigli na Kipar, ali su sjajnom i hrabrom igrom pokazali da mogu da se nose i sa daleko kvalitetnijim i uslovno rečeno većim ekipama.

Poveli su Mostarci već u 11. minuti. Todorović je centrirao, a Ivančić sjajno glavom pogodio za 0:1, no nažalost - radost nije dugo trajala. Kiprani su napadali i samo tri minute kasnije golom Aztilija došli do 1:1.

Već u 26. minuti bilo je 2:1 za APOEL. Nuhiu je nakon ubačaja iz kornera matirao Brkića i nekako se činilo da je tu kraj nadanjima kada je bh. predstavnik u pitanju.

U drugom dijelu, kada je možda izgledalo da će APOEL dokrajčiti goste iz Mostara, Zrinjski hrabro kreće naprijed, stvara šanse i dolazi do izjednačenja. Dvadesetak minuta prije kraja Bilbila se sjajno snalazi pred golom APOEL-a i pogađa za 2:2.

Desetak minuta prije kraja dobra šansa za Bilbiju, koji je mogao do kraja šokirati Kiprane, ali je ostalo 2:2, pa se igralo dodatnih pola sata u Nikoziji.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tim Mladena Žižovića hrabro se postavio i u tih pola sata, naprosto nije izgledalo kao da je APOEL favorit, a na kraju izborili su raspucavanje penala.

APOEL je prvi šutirao i poveo u penal seriji s 1:0, zatim je Filipović bio precizan za 1:1. Domaćin zatim promašuje, okvir gola spašava Mostarce, a na drugoj strani Ibanez ne pogađa. APOEL je poveo s 2:1 u trećoj seriji, a onda Bilbiji brani golman domaćih. To je bilo dovoljno za prolaz u play-off.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

gameon
Cestitke APOEL-u
28 48
Sa1946
Ma žao mi je iskreno, nadao sam se da ćemo imati dva predstavnika u play offu, ali dobro, i ovo je pokazatelj da nam fudbal nije skroz u kurcu.
42 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi