Velika glavobolja za Borussiju pred derbi s Bayernom

Meč se igra u utorak

Velika glavobolja za Borussiju pred derbi s Bayernom

A. Čaušević

Borussija i Bayern su upisali nove pobjede pred međusobni duel koji bi mogao odrediti i prvaka Njemačake.

Bayern je u kanonijadi s 5:2 pobijedio Eintracht Frankfurt, dok je Borussija u gostima bez većih problema nadigrala Wolfsburg s 0:2.

Bez obzira na pobjedu u taboru Borussije imaju razloga za brigu jer je za Der Klassiker pod znakom pitanja nastup jednog od najboljih igrača ekipe iz Dortmunda.

Naime, na poluvremenu duela protiv Vukova Lucien Favre je u svlačionici morao ostaviti Matsa Hummelsa. Povredu je potvrdio sportski direktor Michael Zorc.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imao je problema s Ahilovom tetivom, nadamo se da će u utorak biti na terenu", kazao je Zorc.

Neigranje Hummelsa koji se prošlog ljeta vratio upravo iz Bayerna bilo bi veliki hendikep za "žuto-crne". Meč na Signal-Iduna parku igra se u utorak od 18:30.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti