Vranješ sa AEK-om prekinuo vladavinu Olimpijakosa

U Atini nakon 24 godina slave titulu prvaka

Vranješ sa AEK-om prekinuo vladavinu Olimpijakosa

S. Mlaćo

Grčki AEK je jučer savladao na svom terenu Levadiakos (2:0) i osvojio titulu prvaka te zemlje. Post ovog tima kada je titula prvaka u pitanju trajao je čak 24 godine, a navijači sada konačno imaju razloga za zadovoljstvo.

AEK-u je to 12. titula prvaka Grčke, a navijači se raduju konačnom prekidu vladavine Olimpijakosa, te vjeruju da dolazi vrijeme vladavine upravo njihovog kluba.

Svakako veliki udio u 12. tituli prvaka Grčke dao je i bh. defanzivac Ognjen Vranješ koji nije nastupao u jučerašnjoj utakmici, ali je ove sezone u Super ligi upisao 18 nastupa uz čak četiri pogotka.

Navijači AEK-a posebno pamte hat-trick Vranješa protiv Xantija u visokoj pobjedi 4:0. Ugovor sa novim prvakom Grčke Vranješ ima do ljeta 2019. godine, a u Grčku je stigao iz Tom Tomska.

Potražite više informacija na temu Super League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi