Velika greška koštala Hoffenheim, City konačno do pobjede

Silva za pobjedu

Velika greška koštala Hoffenheim, City konačno do pobjede

E. Škorić

Manchester City je u drugom kolu Lige prvaka slavio u Sinsheimu protiv Hoffenheima sa 21.

U prvom kolu Građani su poraženi na Etihadu od Lyona s 2:1, a prije utakmice u Sinsheimu menadžer Pep Guardiola je govorio da je ovo "prvo od pet finala".

I nisu nimalo lako do pobjede došli Građani. Samo što je počeo meč, Belfodi je postigao pogodak za slavlje Hoffenheima, koji ipak nije dugo izdržao.

Već u sedmoj minuti je Sergio Aguero na asistenciju Leroya Sanea izjednačio na 1:1 i činilo se kako bi ipak gosti iz Manchestera mogli lako doći do pobjede.

U ostatku meča, City se dosta mučio, a i Hoffenheim je pokazao da nije slučajno dio ovog elitnog skupa.

David Silva je spasio City u 87. minuti, ali gosti bi trebali da se zahvale Poschu, koji je katastrofalno pogriješio u odbrani Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

City sada ima tri boda, koliko i Hoffeheim, a u drugom meču ove grupe kasnije igraju Lyon i Šahtar.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GGMU
Plastika
3 2
Lik
Hoffenheim* ima 2 boda
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi