Velika nada hrvatskog fudbala prelazi u reprezentaciju Srbije? "Znam da će me čudno gledati"

Knežević pred velikom odlukom

Velika nada hrvatskog fudbala prelazi u reprezentaciju Srbije? "Znam da će me čudno gledati"

Svojevremeno je važio za veliku nadu hrvatskog fudbala, a i dalje je mlad, pa se s pravom od njega mogu očekivati velike stvari u budućnosti. Ipak, Bojan Knežević možda nikada ne zaigra za A reprezentaciju Hrvatske.

Ovaj 22-godišnji veznjak je prošao sve omladinske reprezentacije Hrvatske, član Dinama je od 2012. godine, a za zagrebačke Modre je igrao i u evropskih tamičenjima.

Ipak, u potrazi za većom minutažom Knežević je otišao na posudbu u Lokomotivu za koji igra i danas. Treba dodati i da je trenutno član mlade selekcije Hrvatske.

Sada stižu informacije da bi ovaj rođeni Bjelovarčanin u budućnosti mogao zaigrati za, prvo mladu, reprezentaciju Srbije, tačnije da je već dobio poziv.

"Zvao me čovjek iz saveza i rekao mi da postoji mogućnost da igram za njihovu reprezentaciju. Rekao sam da sam zainteresovan, zašto ne bih bio? Svjestan sam da će me ljudi čudno gledati, ali mene zanima samo nogomet. Moram priznato da mi situacija u hrvatskoj mladoj reprezentaciji trenutno nije blistava i, kako stvari stoje, teško će zaigrati za Hrvatsku", izjavio je Knežević za Sportske novosti, pa dodao:

"Tek sam se vratio nakon duge pauze zbog povrede i sve i da do kraja prvenstva zaigram u najjačem ritmu moj status u reprezentaciji se neće promijeniti. Meni je Hrvatska uvijek prvi izbor, bio sam i kapiten, ali znam da nisam u najboljoj situaciji. Moj otac ima srpski pasoš, ne znam uopšte kako su to saznali, ali su me kontaktirali. Moža bih već na Euru U21 mogao igrati za njih, ali to još nije sigurno. Vidjet ću, ali moguće je da ću poziv prihvatiti".

Top Komentari

Guber
Poslije izjave da ti je Hrvatska prvi izbor sad ce te iz Srbije zvati haha
0 1
Guber
Poslije izjave d
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi