Subašić zbog četvrtfinala Svjetskog prvenstva mogao završiti karijeru: Zamalo me koštalo...

Bili su to teški dani

Subašić zbog četvrtfinala Svjetskog prvenstva mogao završiti karijeru: Zamalo me koštalo...

Hrvatski golman Danijel Subašić otkrio je da ga je branjenje u završnici Svjetskog prvenstva zamalo koštalo karijere.

Golman Monaca nakon Mundijala ne brani gotovo nikako, a razlog je povreda koju vuče još od četvrtfinala Prvenstva u Rusiji. Kako sam kaže, zbog te povrede neki doktori su mu savjetovali da okonča karijeru.

"Povrijedio sam se još u četvrtfinalu", započeo je Subašić razgovor za L'Equipe i nastavio:

"Ali, kada braniš za svoju domovinu, onda primiš injekciju i sve zaboraviš. Adrenalin te puca i sve ostalo je nebitno".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Subašić se nakon pomenutog Mundijala oprostio od reprezentacije, a zbog povrede su mu doktori savjetovali da završi karijeru.

"Neki su mi doktori savjetovali da završim karijeru! Ali ja sam to odbio. Znao sam da će ponovno doći moje vrijeme. Pitaju me ljudi je li mi bilo teško zbog svega što sam prolazio. Šta da im odgovorim? Bilo mi je teško kada sam u Hrvatskoj igrao za 200 eura i kada mi je plata za januar dolazila u aprilu. U Monacu imam veliku i redovitu platu...", iskren je Subašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi