Velika pobjeda Argentine na gostovanju u Njemačkoj

Messi nije pogodio iz penala

Velika pobjeda Argentine na gostovanju u Njemačkoj

A. Haznadarević

U prijateljskom susretu reprezentacija Njemačke i Argentine, odigranom na Commerzbank Areni u Frankfurtu, slavila je gostujuća selekcija rezultatom 3:1.

Iako je i prvo poluvrijeme bilo puno uzbuđenja, mora se priznati, da je drugo bilo pravi užitak za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

 

Treba spomenuti možda i ključni trenutak, kada je u 30. minutu reprezentacija Njemačke ostala sa deset igrača na terenu, nakon crvenog kartona Zielera.

 

Petnaest minuta kasnije, ponovo su Nijemci napravili sami sebi problem, te njemački reprezentativac Sami Khedira postiže autogol i dovodi Argentince u vodstvo.

 

U 52. minutu susreta, predvodnik gostujuće momčadi Lionel Messi povečava vodstvo Argentinaca na 2:0.

 

Jedanaest minuta kasnije, Di Maria najavljuje pravi potop Nijemaca, postigavši i treći pogodak za Argentinu.

 

Ipak, u 81. minutu Höwedes postiže počasni pogodak, te postavlja konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Ono što treba istaći je da još uvijek aktuelni najbolji fudbaler svijeta po izboru FIFA-e Lionel Messi, u 32. minutu nije uspio iskoristiti jedanesterac, no ipak, uspio se iskupiti pogotkom dvadeset minuta kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.