Velika pobjeda bh. nogometašica u Tel Avivu

Preokretom do "trice"

Velika pobjeda bh. nogometašica u Tel Avivu

E. Škorić

Ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Tel Avivus 3:1 pobijedila Izrael u susretu kvalifikacija za EURO 2021.

Očekivale su u našem taboru tešku utakmicu, ona je takva i bila, ali izabranice Samire Hurem su pokazale kakrater i, unatoč ranoj prednosti Izraelki, na kraju slavile s 3:1.

"Radili smo mnogo na taktičkoj pripremi. Ako djevojke ispoštuju svoje zadatke sigurno je da ćemo biti zadovoljni igrom i osvojiti bodove", poručila je Hurem u najavi ove utakmice, a očito su djevojke itekako ispoštovale zadatke.

Efraim je već u trećoj minuti dovela Izrael u vodstvo, ali već do poluvremena Zmajice su imale 2:1. Krajsumović u 29. pogađa za 1:1, da bi Spasojević donijela potpuni preokret osam minuta kasnije.

Sve nade Izraelki srušila je Aleksić golom za 3:1 u 81. minuti i to je bio i konačan rezultat ovog duela.

Sigurne pobjede u našoj grupi upisale su i Italijanke te Dankinje, pa je BiH i dalje daleko od prva dva mjesta, ali sa devet bodova i dalje je u igri za EP. Sve ostale selekcije su otpale, pošto Izrael i Malta imaju po bod, dok je Gruzija i dalje bez bodova.

U narednoj utakmici, u martu 2020. godine, bh. nogometašice će ugostiti Izraelke, a potom slijedi domaći duel s Dankinjama u aprilu, koji bi mogao da bude odlučujući.

Podsjećamo, Italijanke imaju maksimalnih 18 bodova i utakmicu više od naših igračica, dok Danska ima 15 bodova iz pet utakmica.

Promo

Top Komentari

Barbarez9
Gdje je snimak?tamo stalno o nekim golotinjama i idiotima pisete umjesto vise da se posvetite nasim sportistima ...stavljaj snimak !!!
1 0
Cibre
Gledao sam utakmicu i mogu reci, da nase djevojke imaju potencijala Al nema nit jedne akcije, samo izbijanje i bunker, vise smo srece imali nego znanja jer ona golmanka od Izrael a jer fakat premala,i to je kostalo Izrael.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi