Velika pobjeda BiH nad Rusijom

Pobjeda BiH

Velika pobjeda BiH nad Rusijom

Midhat Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras Rusiju 67:61 na Evropskom prvenstvu u Grčkoj, te se nalazi na korak od plasmana u četvrtfinale.

Rusi su bolje ušli u meč. Na otvaranju su stekli dvocifrenu prednost, ali je dobrom igrom u završnici prve dionice naš mladi tim uspio da smanji zaostatak na minus šest (19:13), koliko je bilo nakon prvih 10 minuta igre.

Međutim, druga četvrtina donosi fantastičan nastup izabranika Marka Trbića. Izuzetnom odbranom limitiraju Rusiju na samo sedam poena u ovom dijelu meča (24:7), te na odmor naša selekcija odlazi sa 11 poena prednosti, 37:26.

Vodila je naša selekcije tijekom kompletne treće dionice. Imali su u jednom trenutku i 15 poena prednosti, da bi u posljednju četvrtinu ušli sa plus 13, 57:44.

Rusija bolje ulazi u posljednjih 10 minuta susreta. Uspjeli su da se vrate u meč, ali su na našu sreću imali dosta promašaja, te su naši momci uspjeli da ostvare veliku pobjedu.

Edin Atić je predvodio naš tim sa 20 poena, osam skokova i pet asistencija, Đorđe Aleksić je dodao 16, a Ajdin Penava 13 poena i osam skokova. 

Kod Rusije Karpenkov je ubacio 20 poena..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije