Velika pobjeda Celja nad Kielceom

Liga prvaka

Velika pobjeda Celja nad Kielceom

Rukometaši Celja su večeras na domaćem terenu upisali veliku pobjedu nad Vive Kielceom rezultatom 34:33.

Slovenački tim je nakon prvog poluvremena gubio sa 19:16, ali je u nastavku utakmice zaigrao bolje i na kraju došao do iznenađujuće pobjede kojom je napravio veliki korak ka plasmanu u 1/8 finala.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Mackovšek sa devet golova, a Zvižej je dodao sedam. U Kielceu su se najviše istakli Bielecki i Aguinagalde sa po šest golova.

Celje je ovom pobjedom došao na šesto mjesto u grupi B, a ta pozicija vodi u naredni krug. Kielce je i dalje treći sa dva boda manje od prvoplasiranog Vardara.

U istoj grupi Rhein-Neckar je kao gost očekivano slavio nad Kristianstadom sa 31:29. Njemačku ekipu su do pobjede vodili Baena Gonzalez sa osam i Schmid sa šest pogodaka, dok je Groetzki postigao pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti