Velika pobjeda Stipanovića i Markovića

Sjajni Stipanović i Marković

Velika pobjeda Stipanovića i Markovića

Midhat Šljivak

Košarkaši Trabzonspora savladali su večeras na gostovanju Galatasaray 93:80 u susretu 25. kola TBL lige.

U ovaj meč Trabzonspor je ušao s četiri vezana poraza, te im je ovaj susret bio od velike važnosti u borbi za plasman u doigravanje.

Trabzonspor je vodio od početka do kraja u ovom susretu. Galatasaray je imao samo jednom prednost i to u finišu prve dionice, koju je Trabzon dobio sa 20:18.

Do poluvremena je Trabzon stekao sedam poena prednosti (43:36), da bi u trećoj dionici tim Nenada Markovića imao u nekoliko navrata i 15 poena prednosti.

Sjajnom igrom su bez većih problema priveli meč kraju, te su na kraju stigli do pobjede koja ih je ostavila u igri za plasman u doigravanje.

Andrija Stipanović je ponovo odigrao izuzetno dobar meč. Ubacio je 14 poena, a Trabzon je predvodio Novica Veličković sa 22 poena. Hardy je dodao 20, a Bost 18 poena.

Zoran Erceg sa 15 poena i Vladimir Micov sa 14 su bili najefikasniji kod Galate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.