Velika pobjeda Vogošće nad izraelskim Holonom

2. kolo EHF Challenge Cupa

Velika pobjeda Vogošće nad izraelskim Holonom

Rukometaši Vogošće su večeras u prvoj utakmici 2. kola EHF Challenge Cupa savladali ekipu izraelskog Holona rezultatom 31:24.

Nakon početnog ispitivanja snaga i potpunog rezultatskog egala, rukometaši Vogošće su do odlaska na odmor uspjeli napraviti razliku i na pauzu otići sa vodstvom 14:11.

U nastavku utakmice, Vogošćani su nastavili igrati odlično i postepeno su povećavali prednost. Na kraju, naš predstavnik je slavio sa sedam golova i u lijepoj je prednosti pred revanš meč.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Osmanhodžić i Smajilbegović sa po šest pogodaka, dok je Geko zabio jedan gol manje. Na golu Vogošće briljirao je Mirza Haseljić sa 15 odbrana i on je bio prvo ime utakmice. Goste iz Izraela je predvodio Gingihasshvili, koji je postigao šest golova.

Revanš meč Vogošće i Holona igra se već sutra s početkom u 19 sati, a i on će biti odigran u Vogošći iako će Izraelci biti formalni domaćin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi