Velika stvar za Plavce: David Luiz produžio ugovor sa Chelseajem
David Luiz je dogovorio nastavak saradnje, te je potpisao ugovor koji ga za Chelsea veže do 2021. godine.

Ostaje do 2021. godine

Velika stvar za Plavce: David Luiz produžio ugovor sa Chelseajem

Esmer Oštraković

Nakon što su sinoć izborili plasman u finale Evropske lige gdje će snage odmjeriti sa Arsenalom danas je stigla još jedna lijepa vijest za navijače Chelseaja.

Naime, David Luiz je produžio ugovor sa Chelseajem, te je odlučio ostati u ovom klubu i u narednom periodu.

"Sretan sam ovdje, i veoma mi je drago što mi je ponuđena šansa da ostanem tu. Volim ovaj klub i imam ambicije kao da sam na početku karijere", rekao je David Luiz, te je dodao:

"Mnogo nam znači to što smo izborili finale Evropske lige. Još uvijek imamo šansu da u Premier ligi završimo u top tri što nam je i želja", završio je iskusni štoper.

David Luiz je dogovorio nastavak saradnje, te je potpisao ugovor koji ga za Chelsea veže do 2021. godine.

Nedavno odbio ponudu života

Brazilski defanzivac je na stolu imao ponudu iz Katara vrijednu 40 miliona eura z a tri sezone, ali je odlučio da je odbije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Yahoo Sports piše i kako je Luiz imao ponudu i iz Brazila. Želio ga je Palmeiras, ali odbio je i tu ponudu jer vjeruje da je još premlad za povratak kući i da još dosta može napraviti u Evropi.

Rijetkost je da fudbaleri, posebno Brazilci, odbijaju unosne ponude, ali očigledno da izuzetaka ima. Pravi primjer je David Luiz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije