Velikan bira između Bajića i Bonyja
Foto: EPA

Galata neodlučna

Velikan bira između Bajića i Bonyja

M. Šljivak

Fantastični bh. napadač Riad Bajić ove sezone briljira u dresu turskog Konyaspora.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je postigao 15 pogodaka u 28 nastupa za Konyu, a zaista odličnim nastupima je privukao pažnju velikih turskih klubova.

Velikani iz ove zemlje su pokazali ozbiljan interes za nekadašnjeg napdača Željezničara. Ipak, za sada bitku dobija Galatasaray, koji se međutim još dvoumi oko Bajića.

Oni su također zainteresovani za napadača iz Obale Slonovače Wilfrieda Bonyja, koji im je za sada prva opcija.

Ako ne uspiju osigurati potpis 28-godišnjeg napadača, krenuće po Bajića, te bi Konyasporu mogli ponuditi blizu tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bony je veoma poznato lice u svijetu fudbala. Njegov transfer iz Swanseaja u Manchester City 2015. godine, praktički je otjerao Edina Džeku s Etihada, a sada bi mogao pokvariti i veliki transfer sjajnom Bajiću.

Kandidati za dovođenje Bajića su još Fenerbahče i Bešiktaš, ali službenih ponuda za sada nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi