Dva gola Bajića nedovoljna, Sušićev tim odnio pobjedu

Turska Super liga

Dva gola Bajića nedovoljna, Sušićev tim odnio pobjedu

E. Škorić

Ni dva gola Riada Bajića nisu bila dovoljna Konyasporu da izbjegne poraz u 30. kolu turske Super lige.

U Konyji je gostovao Alanyaspor kojeg s klupe prevodi bivši bh. selektor Safet Sušić, a koji je dnašnjom pobjedom skoro i osigurao opstanak u ligi i naredne godine.

Bajić je u devetoj minuti pogodio za 1:0, no 20 minuta kasnije Vagner Love s penala poravnava na 1:1.

Love u 55. minuti donosi preokret Alanyasporu, potom Bajić zabija novi gol u 65. minuti, a onda u 72. minuti Fernandes donosi pobjedi gostima. Bajić je odigrao 90 minuta i s dva gola je stigao do broja 15 u sezoni, a više od njega imaju jedino Love i Tosun (po 17).

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray je neočekivano doživio težak poraz na svom terenu od Kasimpase (1:3). Castro (2) i Sahin bili su strijelci u visokoj pobjedi gostiju, dok je Sneijder jedini dao gol za domaće. Kasimpasa je sada sedma s 40 bodova, dok je Galata četvrta s 52 boda.


Rdb-gol1--- by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi