Velikan jednog vremena: Šta bi drugo Aduriz napravio nakon što je okončao karijeru, zar ne?

Ne može on bez Athletica

Velikan jednog vremena: Šta bi drugo Aduriz napravio nakon što je okončao karijeru, zar ne?

Edmir Škorić

Aritz Aduriz, legenda Athletic Bilbaa, nekidan je odlučio okončati igračku karijeru.

On se oprostio od nogometa objavivši pismo na društvenim mrežama. Trebao je istu okončati finalom Kupa kralja protiv velikog baskijskog rivala Real Sociedada, ali je korona učinila svoje.

Tokom karijere je za Athletic sakupio preko 400 utakmica i postigao je 172 pogotka, a nakon što je okončao karijeru, prvo što je uradio je odlazak na trening svog dugogodišnjeg tima.

Aduriz je pratio pokraj terena svoje donedavne saigrače i čini se da neće tako lako napustiti svoju dvije decenije dugu naviku, samo će od sada biti puki posmatrač i jedan od najvećih navijača kultnog kluba iz Bilbaa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi