Veliki Aritz Aduriz je rekao "kraj"!

Živa legenda odlazi u penziju

Veliki Aritz Aduriz je rekao "kraj"!

Teško da među navijačima Athletic Bilbaa postoji obovažaniji lik od Ariza Aduriza, hodajuće legende španskog fudbala i kluba sa San Mamesa.

Aritz Aduriz je danas objavio emotivno pismo na društvenim mrežama, kojim se oprostio od fudbala, i šokirao navijače voljenog kluba.

Kraj karijere legendarnog, 39-godišnjeg, napadača trebao je biti bajka, baskijski derbi (protiv Real Sociedada) u finalu Kupa Kralja. Ipak, koronavirus je pokvario sve planove, još se ne može sa sigurnošću tvrditi kada će finale biti odigrano, a Aduriz više ne može čekati.

"Došao je taj trenutak. Puno puta sam ponavljao da vas fudbal ostavi prije nego što vi ostavite njega... Jučer su doktori preporučili da odem na operaciju, bolje prije nego kasnije, kako bih ugradio umjetni kuk i pokušao nastaviti koliko-toliko normalan život", počeo je Aduriz, pa nastavio:

"Nažalost moje tijelo je reklo da je desta. Ne mogu pomoći svojim saigračima kako bih želio i kako oni to zaslužuju. I ovo je život profesionalnog sportiste. Jednostavno, jako jednostavno... Nažalost, suočavamo se sa puno ozbiljnijom i bolnijom situacijom. Panedemija nam je nanijela nepopravljivu štetu i svi zajedno se moramo nastaviti boriti".

"Zbog toga, ne brinite za mene... Zaboravimo na završetke iz bajki, jer biće vremena da se oprostimo. I da, došlo je vrijeme da kažem zbogom. Za mene je ovdje kraj, kraj mog puta, nezaboravnog i prelijepog od početka do finiša. Hvala vam toliko puno", poručio je Aduriz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lokalni dečko, Aduriz tokom karijere duge dvije decenije nije igrao samo klub iz Bilbaa. Ipak, najbolje partije uvijek je pružao u dresu voljenog Athletica.

Kada se sve sabere, za Athletic je odigrao preko 400 utakmica i postigao 172 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi