Velikan vratio mladog Bosanca: On je rođeni strijelac i treba nam

Mustedanagić nastavlja sa Spartom

Velikan vratio mladog Bosanca: On je rođeni strijelac i treba nam

Midhat Šljivak

Češki velikan Sparta iz Praga odlučila je sa posudbe vratiti mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Zinedina Mustedanagića.

Ovaj 19-godišnji ofanzivac proveo je proteklih nekoliko mjeseci na posudbi u gradskom rivalu Dukli. Pružao je veoma dobre partije i odlučeno je da se on vrati u tim.

Tako će Mustedanagić imati šansu da se izbori za status i češkom velikanu. Činjenica da ga smatraju jednim od najvećih talenata sigurno će mu otvoriti vrata i sigurno je da će priliku za igru dobiti.

"On je igrač pred kojim je velika budućnost. Rođeni je strijelac i vjerujem da će nam biti veoma koristan u budućnosti", komentarisao je igre Mustedanagića nekadašnji trener Tomaš Požar.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Mladi bh. fudbaler sada će imati šansu da sarađuje sa Italijanom Andreom Stramaccioniem koji je ekipu nakon prvog dijela sezone odveo tek do petog mjesta na tabeli, što ne zadovoljava ambicije najvećeg češkog kluba.

Mustedanagić je u dresu Dukle ove sezone postigao dva gola u devet nastupa, a ugovor sa Spartom ga veže do juna 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi