Velikani napuštaju Ligu prvaka?! Bayern prvi izdao saopštenje

Demantovali pisanja Der Spiegela

Velikani napuštaju Ligu prvaka?! Bayern prvi izdao saopštenje

Edmir Škorić

Drugi dio afere "Football Leaks" donosi senzacionalne dokumente i tvrdi se da su najveći evropski klubovi u planu da naprave svoju ligu, bez ikakvog utjecaja UEFA-e.

Navodi se da je grupa istraživačkih novinara potvrdila kako su predstavnici 11 klubova za ovaj mjesec dogovorili sastanak u Madridu, a kao osnivači novog takmičenja istim će prisustvovati Bayern, Barcelona, Manchester United, Man. City, Real Madrid, Juventus, Chelsea, Arsenal, Milan, Liverpool i PSG.

Kao gosti sastanku bi trebalo da prisustvuju čelnici Atletica, Marseillea, Rome i Borussije Dortmund.

Opet se dakle govori o tzv. Super ligi u kojoj bi igrali nabrojani klubovi, a takmičenje bi sami organizovali, čime bi napustili Ligu prvaka i UEFA-ina 'pravila igre'.

U Bayernu su se oglasili odmah nakon tvrdnji da će i njihovi predstavnci biti na sastanku u Madridu na kojem će se pričati o navodnom novom takmičenju.

Priču je objavio magazin Der Spiegel, ali brzo je stigao demant.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"FC Bayern nije svjestan nedavnih planova za takozvanu Super ligu, također prijavljenu od strane Der Spiegela, niti je FC Bayern sudjelovao u pregovorima koji se odnose na takve planove", naveli su u Bayernu.

Za očekivati je da se i drugi prozvani klubovi oglase saopštenjem, mada je upitno da li je sve zaista izmišljotina ili velikani u sjeni spremaju svoju ligu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi