Velike muke Santija Cazorle: Povratak odložila nova operacija
Posljednji meč odigrao u oktobru 2016. godine (Foto: EPA)

Španac ide na devetu operaciju

Velike muke Santija Cazorle: Povratak odložila nova operacija

Midhat Šljivak

Španski fudbaler iz redova Arsenala Santi Cazorla (32) objavio je kako mora na novu operaciju.

Ovaj 32-godišnji fudbaler već je 14 mjeseci van terena. Imao je u tom periodu osam operacija zbog teške povrede Ahilove pete, a planirao je da se na teren vrati početkom 2018. godine.

Međutim, povratak će ponovo biti odložen. Cazorla je objavio kako mora na novu operaciju zbog određenih problema i da će povratak na teren morati da odloži na još neko vrijeme.

Ipak, pitanje je hoće li se španski fudbaler ikad vratiti na teren. Povreda Ahilove pete je najteža u svijetu sporta i rijetki su slučajevi potpunog oporavka nakon težih povreda.

Cazorla je posebno težak slučaj. On je umalo ostalo bez noge nakon velikog broja operacije i čini se kako se njegova karijera bliži kraju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Santi Cazorla je u Arsenal stigao 2012. godine iz Malage, a za Topnike je odigrao 180 utakmica i postigao je 29 golova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti