Velike pohvale za Van Dijka

Zaista pruža sjajne partije

Velike pohvale za Van Dijka

S. Mlaćo

Virgil Van Dijk gotovo redovno dobija pohvale na svoj račun.

Defanzivac Liverpoola trenutno je jedan od najboljih defanzivaca na svijetu, a nekadašnji član Man. Cityja Vincent Kompany smatra da Van Dijk najbolji defanzivac u historiji Premier lige.

"Uzeo bih Zlatnu loptu i dao je njemu. Ima veliki utjecaj na ekipu, komunicira sa ostatkom ekipe i stalno gleda kako da pomogne ekipi. Liverpool prije njega i s njim nije bio isti i zbog toga bih rekao da je on najbolji defanzivac ikada", kazao je Kompany.

Van Dijk je najskuplji defanzivac jer je iz Southamptona 2017. došao za 75 miliona funti, a s Redsima je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da li je Kompany ipak malo pretjerao prosudite sami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije