Velike tenzije i sukobi u Milanu
Foto: EPA

Galliani protiv novih vlasnika

Velike tenzije i sukobi u Milanu

Midhat Šljivak

Izvršni direktor Milana Adriano Galliani sukobio se s novim vlasnicima kluba.

Iako još uvijek nisu zvanično preuzeli klub, Kinezi se već sada dosta toga pitaju, a žele da se uključe i u transfer politiku kluba.

Upravo je to izazvalo velike tenzije i sukobe Gallianija s novim vlasnicima pred januarski prelazni rok.

Želja dugogodišnjeg direktora Milana je da priliku što više u dresu Rossonera dobiju mladi igrači ovog tima, koji su ove sezone pokazali da mogu dosta.

Međutim, Kinezi imaju druge planove. Oni već od januara žele dovoditi velika imena, a prvi im je u planu veznjak Chelseaja Cesc Fabregas.

Galliani smatra da bi dolasci velikih zvijezda ugušili potentne mlade igrače kluba i u svojim namjerama ne želi da popusti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To bi ga na kraju moglo koštati i posla, a ranije je i najavio kako bi mogao otići iz kluba.

Milan ove sezone igra solidno i trenutno su treći na tabeli italijanske Serie A.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi