Veliki derbi na stadionu od 86.000 mjesta, a gledat će ga samo 30 navijača

Najveća utakmica u Egiptu

Veliki derbi na stadionu od 86.000 mjesta, a gledat će ga samo 30 navijača

Danas (18:00) se u Kairu igra najveći derbi egipatskog šampionata. Zamalek će na svom terenu ugostiti ekipu Al Ahlyja.

Al Ahly ima priliku eventualnom pobjedom prestići svog današnjeg rivala i izbiti na prvo mjesto tabele egipatskog prvenstva. Jasno je da se očekuje velika borba, ali fudbalski spektakl neće upotpuniti navijači, barem ne njih puno.

Utakmica se igra na stadion Borg-al-Arab kapaciteta čak 86.000 sjedećim mjesta, ali će on biti gotovo prazan.

Tačnije, na tribinama će moći biti maksimalno 30 navijača, po 15 svakog kluba.

Ovakvu odluku je donijela Egipatska fudbalska asocijacija (EFA) i tako je nastavljena praksa limitiranja broja navijača na utakmicama šampionata Egipta. Ipak, ovaj slučaj je pomalo ekstreman.

"Nakon sastanka sa zaduženima za osiguranje, odlučili smo da će na utakmicu Ahlyja i Zamaleka moći doći samo 30 navijača, po 15 svakog tima", izjavio je Amer Hussein, predsjednik EFA-inog komiteta za takmičenja.

Pomenute mjere se u Egiptu provode zbog sigurnosti i to još od 2012. godine i tragičnog incidenta u Port Saidu u kojem je život izgubilo više od 70 gledatelja utakmice Al Masry - Al Ahly.

Ipak, restrikcije ne postoje kada egipatski klubovi igraju internacionalne utakmice, pa na iste redovno pristižu hiljade navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi