Zaboravili ste jednog od najvećih kostolomaca? Danas je dao gol karijere!
(Foto: EPA) Nigel de Jong je u svojoj bogatoj karijeri igrao za Ajax, HSV, Manchester City, Milan, LA Galaxy, Galatasaray i Manz, a danas brani boje Al Ahlija

Fantastičan gol De Jonga

Zaboravili ste jednog od najvećih kostolomaca? Danas je dao gol karijere!

Ljubitelji fudbala su možda već zaboravili Nigela de Jonga, ali ga sigurno nisu zaboravile desetine fudbalera koje su se našle na pogrešnoj strani njegovih pogibeljnih startova.

Jedan od najvećih kostolomaca u novijoj fudbalskoj historiji danas živi i igra u Kataru, u Al Ahliju, ekipi u koju je stigao ovog ljeta nakon kraće epizode u Mainzu.

Danas je njegov Al Ahli upisao gostujuću pobjedu rezultatom 1:3 nad Al-Gharafom, ekipom čije boje brani legendarni Wesley Sneijder.

Ipak, danas nismo mogli vidjeti spektakularan gol Sneijdera, ali zato jesmo De Jonga koji je sa više od 30 metara u 84. minuti postigao možda i najbolji gol u karijeri. Bio je to i njegov treći u dresu Al Ahlija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi