Veliki derbi u Bihaću, zanimljivo u Kaknju i Lukavcu

Danas i sutra se igra peto kolo Prve lige FBiH

Veliki derbi u Bihaću, zanimljivo u Kaknju i Lukavcu

Derbi petog kola Prve lige FBiH danas će u Bihaću igrati Jedinstvo i Sloboda. I jedni i drugi sa premierligaškim ambicijima sezonu su otvorili superiorno, uz po tri trijumfa i remi.

Isti učinak ima još Bratstvo iz Gračanice. Izabranici Denisa Sadikovića u ovom kolu imaju mnogo laganiji zadatak. Ugostit će novajliju Mladost iz Doboj Kaknja, tim koji još uvijek čeka na prvi prvoligaški trijumf.

Sa samo jednim bodom iz prva četiri kola put Banovića će konjički Igman. Izabranici Adisa Obada nakon dobre igre u minulom kolu gdje su nesretno ostali bez pobjede u posljednjim momentima meča, nadaju se povoljnom ishodu u Banovićima.

Gradina će na noge neugodnom Podgrmeču, a Branitelj Orašju. Mostarci su uhvatili pravu formu i nadaju se novim gostujućim bodovima protiv povratnika u prvoligaško društvo koji je u prošlom kolu izbjegao poraz u Čapljini.

Zanimljivo će bez pogovora biti i u Kaknju. Rudar je sezonu otvorio ispod očekivanja pa se trijumf na svakoj domaćoj utakmici već počinje nametati kao imperativ za Odovića i izabranike. Današnja prepreka je Iskra iz Bugojna.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mali derbi u Lukavcu će igrati Radnički na čiju se klupu vratio Darko Vojvodić i Čapljina koja je u prošlom kolu neočekivano ostala bez dva domaća boda protiv Orašja.

Nešto lakši zadatak pripasti će fudbalerima GOŠK-a koji će bez trenera dočekati Troglav iz Livna. Livnjaci i dalje grcaju u organizacijskim problemima, što se neminovno odražava na rezultate tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.