Veliki engleski talenat prelomio, te umjesto Uniteda izabrao definitivni odlazak u Dortmund

Borussia nastavlja 'otimati' velike talente Unitedu

Veliki engleski talenat prelomio, te umjesto Uniteda izabrao definitivni odlazak u Dortmund

Engleski velikan Manchester United doživio je još jedan veliki šamar na nogometnoj tržnici.

Manchester United je prošle zime ostao bez Brauta Erlinga Halanda, koji je nakon što je sve dogovorio s Englezima  u velikom zaokretu u priči odabrao Borussiju Dortmund. Sad je isto napravio 16-godišnji Jude Bellingham, jedna od najvećih nada engleskog nogometa.

Odličan veznjak je za Birmingham City u Championshipu upisao ove sezone 36 nastupa, što u početnoj postavi, što s klupe, i zabio četiri gola uz tri asistencije. The Sun piše da su on i njegovi roditelji bili oduševljeni onim što su vidjeli u Unitedovu kampu, a osobno ih je kroz kamp proveo Alex Ferguson, koji je bio jedan od glavnih Unitedovih aduta.

Legendarni trener objasnio je Bellinghamu što Manchester United predstavlja i kolika je privilegija igrati za takav klub, a Jude je navodno bio jako zadovoljan onim što mu je Ferguson ispričao i što mu je klub ponudio.

No u priču se uključila Borussia Dortmund, koja je trenutačno najbolji klub za razvoj mladih i perspektivnih igrača. Nijemci su kontaktirali Bellinghamovu obitelj i, kako piše Daily Mail, ubrzo ih uvjerili da je Dortmund najbolji izbor za njihova sina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Borussia je savršeno razvila Jadona Sancha, kojeg je dovela u ljeto 2017. iz Cityja za samo osam miliona eura, a sad ga ne želi prodati za manje od 120 miliona. U Dortmundu je korak više u karijeri napravio upravo i Erling Haland, a Achraf Hakimi je izrastao u jednog od najboljih europskih bekova.

Kad je sve to čuo, Jude je navodno odabrao Borussiju, u koju bi se trebao preseliti po završetku ove sezone. S Birminghamom će 29. jula, kad napuni 17 godina, moći potpisati profesionalni ugovor, a trenutačno u tom klubu zarađuje oko 7000 funti godišnje. Plaća u Borussiji trebala bi mu biti oko tri miliona funti po sezoni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi