Broj sedam kao da je neko prokleo nakon što je Ronaldo napustio Manchester United

Petorica igrača s užasnim učinkom

Broj sedam kao da je neko prokleo nakon što je Ronaldo napustio Manchester United

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo fudbalskom svijetu predstavio se odličnim igrama u dresu Manchester Uniteda u kojem je proveo šest sezona.

Ronaldo je u Manchester United stigao na ljeto 2003. godine iz Sportinga za 19 miliona eura, a šest godina kasnije Crveni đavoli su ga prodali Real Madridu za tada rekordna 94 miliona eura.

Sigurno da je Ronaldo jedan od najboljih igrača koji je igrao u dresu Uniteda, te je na Old Traffordu ostavio dubok trag. On je u dresu ovog kluba odigrao 292 utakmice, te je zabio 118 golova i dodao 69 asistencija.

Kao što je poznato Ronaldo je na leđima nosio dres s brojem sedam koji je njegov zaštitni znak. No, nakon što je 2009. godine napustio United dres s brojem sedam kao da je neko ukleo.

Petorica igrača nosila su ovaj broj u Manchester Unitedu nakon Ronalda i blago rečeno totalno su zakazali.

Broj sedam nakon CR-a u Unitedu su nosili Michael Owen, Antonio Valencia, Angel Di Maria, Memphis Depay i Alexis Sanchez. Statistika je zaista poražavajuća jer su oni zajedno uspjeli postići samo 15 golova u Premiershipu za 11 godina od Ronaldovog odlaska.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bit će zanimljivo vidjeti ko će naredne sezone nositi sedmicu u Unitedu, te da li će uspjeti skinuti kletvu s ovog broja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi