Veliki interes za usluge Emira Sulejmanovića

Tri tima žele bh. košarkaša

Veliki interes za usluge Emira Sulejmanovića

M. Šljivak

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, Emir Sulejmanović, vjerovatno će ovog ljeta promijeniti klub.

Sjajni krilni centar je proteklih nekoliko sezona nosio dres Barcelone, gdje je upisao minutažu i u prvom timu, a većinom je nosio dres B tima.

Igrao je Emir sjajno u dresu katalonskog diva i u protekloj sezoni. Gotovo u svakoj utakmici je imao double-double učinak, a fantastične igre su privukle mnogobrojne timove.

Kako SportSport.ba saznaje iz izvora bliskih mladom bh. košarkašu, Sulejmanović ima veliki broj ponuda za nastavak karijere.

Za njegove usluge zainteresovano je nekoliko španskih klubova, a ponuda ima i iz vana, pa bi 21-godišnji košarkaš karijeru mogao nastaviti u nekom drugom timu.

Barcelona bh. košarkaša želi zadržati u svojim redovima na još dvije sezone. Ipak, čeka se imenovanje novog trenera kako bi se znao i konačan status Sulejmanovića u ekipi, no izvjesno je da će naš mladi košarkaš naredne sezone na posudbu.

Tri ekipe iz ACB lige pokazuju veliki interes. Barca je spremna Emira pustiti na posudbu, ali isključivo u neku od ekipa iz Španije.

Konačan rasplet oko mladog bh. košarkaša mogao bi se desiti već u ovom mjesecu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi