Veliki kiks Tottenhama, Leicester na korak do titule
Foto: EPA

Tottenham remizirao protiv WBA

Veliki kiks Tottenhama, Leicester na korak do titule

Endin Čaušević

Fudbaleri Tottenhama remizirali su na domaćem terenu protiv WBA (1:1) u okviru 35. kola engleske Premier lige.

Tottenham je od samog starta utakmice krenuo svim silama u napad. Prvu ozbiljniju šansu imali su u petoj minuti kada je Eriksen šutirao iz slobodnog udarca, ali je Myhill bio na visini zadatka.

Tri minute kasnije pokušao je Harry Kane, ali je golman WBA ponovo sjajno reagovao i uz pomoć stative spasio svoj gol. U 14. minuti Eriksen ponovo prijeti iz slobodnjaka, ali ovaj put pogađa prečku.

Ipak, u 33. minuti domaći konačno dolaze do vodstva. Eriksen je ubacio u kazneni prostor, a autogol postiže Craig Dawson za veliku radost navijača domaće ekipe.

U drugom poluvremenu više od igre imali su igrači gostujuće ekipe koji su željeli što prije izjednačiti. Iako se Tottenham uspješno branio u 73. minuti WBA je izjednačio, a od tragičara do junaka došao je Dawson koji je zatresao mrežu Llorisa.

Do kraja utakmice Tottenham je pokušao da ponovo dođe do prednosti, ali ostalo je 1:1. Ovim rezultatom najviše mogu da bude zadovoljni u Leicesteru koji se sada nalazi na korak od osvajanja titule prvaka Engleske.

Tottenham se nalazi na drugom mjestu sa 69 bodova sedam manje od Leicestera, dok je WBA na 13. mjestu sa 41 bodom.

Premier liga, 35. kolo: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham - WBA 1:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi