Veliki preokret Sarajeva za pobjedu protiv Kubana
Sarajevo je u prvom poluvremenu došlo do prilike za pogodak nakon što je Hebibović oboren u šesnaestercu, ali je Velkoski promašio penal

Bordo tim od 0:2 do 3:2

Veliki preokret Sarajeva za pobjedu protiv Kubana

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su danas u pripremnom meču u Antaliji ruski Kuban rezultatom 3:2. Iako je tim Husrefa Musemića na poluvremenu gubio sa 0:2 u nastavku su potpuno razbili protivnika i došli su do pobjede.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga u 18. minuti Kuban dolazi do vodstva. Dosuđen je penal, odgovornos preuzima Malyarov i matira Pavlovića za prednost od 0:1.

Isti igrač tri minute kasnije ponovo proslavlja pogodak. Odlično je šutirao, Pavlović nije imao šanse da zaustavi njegov udarac i lopta završava u mreži za 0:2.

Potom se Bordo tim malo probudio. Imali su nekoliko dobrih pokušaja, a opasan pokušaj imao je Hebibović u 33. minuti, ali je golman Dyupin na visini zadatka.

Dvije minute kasnije velika šansa za Sarajevo. Dosuđen je penal za Bordo tim, šutira Krste Velkoski, ali neprecizno i ostalo je 0:2 za Kuban nakon prvih 45 minuta.

Sarajevo nešto ofanzivnije kreće u nastavak, a u 59. minuti se napadi i isplaćuju. Mrežu protivnika pogađa Anel Hebibović za smanjenje rezultata na 1:2.

Do izjednačenja Bordo tim dolazi u 74. minuti. Novu lijepu akciju ekipe sa Koševa kruniše Emir Halilović golom za 2:2.

Međutim, nije Bordo tim stao sa napadima. Prvo je Velkoski iz slobodnjaka prijetio u 82. minuti, da bi u 88. minuti Sarajevo došlo do pobjede. Pogodio je Mićo Kuzmanović za veliki preokret i pobjedu ekipe sa Koševa od 3:2.

Pripremni meč:

Sarajevo - Kuban 3:2 (Hebibović 59', Halilović 74', Kuzmanović 88'/ Malyarov 18p, Malyarov 21')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Šabanović, Šofranac, Mujakić, Mustafić, Adukor, Rahmanović, Hebibović, Halilović i Velkoski.

Kuban: Dyupin, Smirnov, Kleščenko, Markov, Bugayev, Gai, Bairlev, Zavezen, Lokbarev, Malyarov, Obukhov.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
Znaci ovi uveli kadete u drugom poluvremenu i dobi sarajevo.Cestitke.
5 28
ratip irats
Pobjeda je pobjeda, taman dheca igrala...
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi